La finalul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei a premiat doi elevi clujeni, campioni mondiali, care au câştigat medalii de aur și bronz la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019, desfășurat la New York, SUA, în data de 31 iulie 2019. Cele două premii au constat în bani (1000 lei pentru locul I, respectiv 500 lei pentru locul III), diplome de apreciere, precum și câte un exemplar din Sfânta Scriptură.

Astfel, la categoria „Microsoft Word 2016”, locul I mondial a fost câştigat de elevul Marius Adrian Boier, de la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”din Cluj-Napoca. De asemenea, elevul Adrian Muntean de la același liceu clujean a obţinut locul III mondial la categoria „PowerPoint 2016”.

La finala mondială a competiţiei Microsoft au participat 155 de tineri din 52 de ţări. În cadrul concursurilor care au precedat faza finală au participat 880.000 de candidaţi, din 123 de ţări.

Reprezentanţii României s-au calificat la finala mondială în urma competiţiei naţionale care a avut loc în data de 10 mai 2019, la sediul Microsoft România din Bucureşti.

Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist este o competiţie globală organizată de Certiport, Inc. şi susţinută de Microsoft, în cadrul căreia sunt testate competenţele de utilizare ale produselor Microsoft Office Word, Excel şi PowerPoint ale elevilor şi studenţilor din întreaga lume.

NapocaNews