La trecerea dintre anotimpuri, cercetătorii ne recomandă un remediu excelent care să ne protejeze împotriva infecțiilor de sezon: viroze respiratorii, bronșite și gripe. Echinaceea, această plantă medicinală este de proveniență americană și are puterea să fortifice sistemul imunitar și să reducă perioada de manifestare a bolii. Părțile componente ale plantei- rădăcinile, florile și frunzele – sunt folosite la prepararea remediilor : ceaiuri, suplimente nutriționale și tincturi.

În America și Canada există 9 specii de echinaceea solicitate de pacienți, specii renumite în fortificarea sistemului imunitar.

Preparatele naturiste care conțin echinaceea sunt numeroase în Germania. În această țară există 40 de produse care conțin echinaceea : tincturi, capsule, extracte și ceaiuri și nemții urmează cure cu echinaceea. În această formulă, echinaceea este o plantă cu tradiție pentru fortificarea sistemului imunitar.

Cercetătorii susțin că eficiența tratamentului cu echinaceea este maximă când este administrată timp de 10 zile de la manifestarea primelor simptome ale bolii: viroze respiratorii, gripe.

Proprietățile antivirale puternice ale plantelor de echinacea sunt foarte eficiente în bolile respiratorii; ele grăbesc vindecarea gripei și a diverselor afecțiuni virale și au efecte antiseptice. Totodată, preparatele cu echinaceea sunt benefice și în stările de convalescență; de aceea, aceste remedii sunt recomandate persoanelor care au imunitatea scăzută.

Acest ceai trebuie consumat acum, la venirea toamnei, dar și în zilele foarte friguroase de iarnă.

Ceaiul se prepară de obicei sub formă de infuzie și se consumă de 2 ori pe zi, un interval de 20 de zile: o linguriță rasă de plantă la o cană de 250 ml apă. Chiar dacp gustul nu este foarte plăcut, o cură de acest fel este benefică, deoarece într-un timp relative scurt , consumatorul constată o creștere a puterii de apărare a organismului.

NapocaNews