Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, luni seara, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, prin intermediul careia a cerut demisia procurorului sef al DIICOT, Felix Banila, din cauza modului in care se desfasoara ancheta de la Caracal.

Iesirea publica a presedintelui a avut loc in conditiile in care, luni, Rovana Plumb a fost respinsa definitiv de Comisia JURI din Parlamentul European, din cauza unor probleme de integritate. De asemenea, premierul Dancila a anuntat luni, tot intr-o declaratie de presa, ca va face o alta propunere de comisar european din partea Romaniei, fara sa dea nume, si ca nu va participa la consultarile la care a invitat-o presedintele Iohannis pentru ziua de miercuri.

Cu toate acestea, Klaus Iohannis nu s-a referit la esecul desemnarii de catre Romania a unui comisar european, ci la modul in care se deruleaza ancheta de la Caracal, exprimandu-si nemultumirea in legatura cu mai multe aspecte, printre care si modul in care a fost tratata de procurorii DIICOT mama Luizei Melencu. Seful statului i-a invinovatit pe anchetatori ca prin modul in care procedeaza ridica suspiciuni si decredibilizeaza institutiile implicate in ancheta.