Ieri, #NEAMUNIT în Cluj-Napoca, l-a omagiat  cu candele pe crăișorul munților, simbolul Avram Iancu, de care ne aducem aminte mereu, în special pe 10 septembrie, data când a plecat la Domnul❗️🌺🙏🇷🇴

„AVRAM IANCU a fost un om cu o minte cât pentru trei oameni. A MURIT BOLNAV DE DORURI ȘI GRIJI PENTRU NEAMUL LUI pe 10 septembrie 1872.” Președintele Academiei Române acad. Ioan Aurel Pop.

„Unicul dor al vietii mele e sa-mi vad Natiunea mea fericita, pentru care dupa puteri am si lucrat pana acuma, durere fara mult succes, ba tocma acuma cu intristare vad, ca sperantele mele si jertfa adusa se prefac in nimica. Nu stiu cate zile mai pot avea ; un fel de presimtire imi pare ca mi-ar spune, ca viitorul este nesigur. Voiesc dar si hotarat dispun, ca dupa moartea mea, toata averea mea miscatoare si nemiscatoare sa treaca in folosul natiunii, pentru ajutor la infiintarea unei academii de drepturi; tare crezand, ca luptatorii cu arma legii vor putea scoate drepturile natiunii mele.” Avram Iancu +10 septembrie 1872.