Secția în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj se extinde, iar această dezvoltare implică și un parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

O colaborare care are drept scop comun conservarea și punerea în valoare a Pădurii Hoia ca spațiu verde deschis publicului larg, titrează Radio Cluj.

În urma unui concurs de idei câștigat de arhitecta clujeană Alice Florean, Parcul Etnografic Romulus Vuia se va extinde și își va diversifica serviciile oferite publicului, pentru a pune mai bine în valoare viața din muzeu.

Un sat de vacanță va fi amenajat pe un teren de un hectar pus la dispoziție de Consiliul Județean Cluj, în cadrul căruia se vor desfășura ateliere cu tematică etnografică, olărit, țesut la război sau pictură pe sticlă.

Pe de altă parte, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a câștigat un proiect prin care își va reamenaja baza pe care o deține în Pădurea Hoia, și care se învecinează cu Parcul Etnografic.

Profesorul Daniel Dezmirean, decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii a declarat joi, 5 septembrie 2019, într-o conferință de presă că universitatea va dezvolta în actuala structură un parc de conservare a biodiversității, care să găzduiască diverse specii autohtone, de la animale de mari dimensiuni, ca bovine, cai sau ovine, până la albine și viermi de mătase. Complexul se va întinde pe o suprafață de 35 de hectare.

Profesorul Dezmirean a mai spus că în perimetrul universității există și o grotă în care pe vremuri se producea o brânză celebră, brânza de Hoia, pe care universitatea intenționează să înceapă să o producă.

NapocaNews