Studenţii străini care vor studia din această toamnă la Cluj descoperă începând de marți, 24 septembrie 2019, orașul multicultural, printr-un proiect iniţiat de Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’.

Evenimentele se adresează studenţilor admişi în anul întâi la secţiile cu predare în limbi străine de la Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie. UMF va primi în acest an tineri proveniţi din peste 40 de ţări, din toate colţurile lumii.

Programul cuprinde o zi a porţilor deschise cu vizita Universităţii de Medicină şi Farmacie, un tur ghidat al oraşului, întâlniri cu decanii facultăţilor, ateliere de iniţiere în limba română şi de introducere în cultura românească. De asemenea, studenții vor primi informaţii despre permisul de şedere, respectiv înregistrarea rezidenţei pe teritoriul României, despre sistemul de sănătate din România, precum şi alte informaţii utile.

Ceremonia de deschidere va avea loc marți, 24 septembrie, în Aula ‘Iuliu Haţieganu’ a UMF. Vor fi prezente Ambasadoarea Republicii Franceze, Michele Ramis și Ambasadoarea Tunisiei, Raja Jhinaoui Ben Ali. Lor li se va alătura Consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, Hans Tischler. Evenimentele se vor încheia în 26 septembrie cu o cină interculturală.

NapocaNews