Doriți să investiți într-un elevator auto pentru service-ul pe care îl conduceți sau pentru propriul garaj? Iată care sunt trei din cele mai importante lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere înainte de a cumpăra un elevator auto foarfeca sau un elevator auto 2 coloane.

Scopul

Elevatoarele auto sunt utilaje grele create anume pentru a ridica de la sol un autovehicul a cărui masă nu depășește sarcina maximă de ridicare a elevatorului. Prin ridicarea de la sol a autovehicului, elevatoarele auto vă permit să aveți un acces facil la piesele din interiorul acestuia și să-l depanați în caz de avarie, sau doar să-l ridicați pentru a-l depozita în garaj pe o anumită perioadă de timp.

Cu alte cuvinte, vă puteți cumpăra un elevator ca să-l folosiți cu scopul de a repara mașini, sau doar pentru a le stivui astfel încât să ocupe cât mai puțin din prețiosul spațiu al unui garaj sau atelier. În funcție de planul dumneavoastră, elevatoarele pe care le recomandăm sunt diferite.

Dacă doriți să cumpărați un elevator care să vă ajute la depanare sau geometria roților, vă recomandăm să investiți într-un elevator de tip foarfecă. Datorită structurii pe care o au, acest tip de elevatoare consumă foarte puțin spațiu în momentul în care nu sunt folosite și de aceea vă sunt mai utile în service.

Pe de altă parte, dacă doriți să folosiți elevatorul achiziționat doar în scop personal pentru a acomoda în garajul propriu mai multe automobile, vă recomandăm să optați pentru un elevator auto cu două coloane. Astfel de elevatoare, au sarcina maximă de ridicare de cel puțin 4200 de kg și sunt mai ieftine decât cele de tip foarfecă.

Mărimea

Spațiul pe care îl ocupă elevatoarele diferă în funcție de tipul lor. Unele sunt mai voluminoase, în timp ce altele au dimensiuni mai modeste. Dacă atelierul în care doriți să montați elevatorul este o vulcanizare, vă recomandăm să investiți într-un elevator special creat pentru vulcanizări.

Deși nu are o sarcină mare de ridicare, elevatorul pentru vulcanizare este un elevator de tip foarfecă, ergonomic și simplu de folosit care satisface cu succes toate cerințele unei astfel de afaceri.

Pe de altă parte, într-un garaj, pentru stivuirea automobilelor, chiar dacă lasă mult spațiu liber atunci când nu este utilizat, un elevator de tip foarfecă nu vă este de niciun folos. Din cauza structurii sale, el nu permite utilizarea spațiului de sub el și de aceea nu reprezintă o soluție optimă pentru ordonare.

Prețul

Elevatoarele auto au prețuri cuprinse între 5000 de lei și 25.000 de lei. În funcție de tipul lor, dar și de marca de mașini pentru care au fost create, tariful lor variază. Iar dacă este să vă gândiți care din toate tipurile de elevatoare disponibile pe piață își merită investiția trebuie să luați mai întâi în calcul scopul cu care doriți să le folosiți.

Pur și simplu pentru stivuire și optimizarea spațiului dintr-un garaj pentru a putea parca două automobile unul sub altul, nu vă este necesar un elevator scump. Utilajul pe care îl cumpărați trebuie doar să poată ridica automobilul în siguranță și să se încadreze în dimensiunile garajului.

Pe de altă parte, dacă vă cumpărați elevatorul auto pentru afacerea al cărui patron sunteți, gândiți-vă mai întâi la mașinile pe care le conduc clienții dumneavoastră. Dacă vă luați un elevator auto care nu poate ridica o masă mare, veți pierde din start în fața concurenței clienții cu SUV-uri și microbuze. Dar dacă în zona în care aveți deschis service-ul numărul persoanelor care conduc astfel de mașini este mic, puteți opta pentru elevatoare mai mici.

Dacă bugetul nu vă permite să luați în calcul prea multe opțiuni, nu mai stați pe gânduri și investiți într-un elevator auto cu două coloane convenabil. Diferența dintre un elevator auto cu două coloane scump și unul ieftin este faptul că cel din urmă are sistemele de blocare și deblocare acționate manual și nu automat. Însă acest detaliu nu ar trebui să vă afecteze foarte mult atâta timp cât cu ajutorul lui puteți ridica oricare din automobilele clienților dumneavoastră.

NapocaNews