Municipalitatea clujeană va emite autorizații de taxi pentru mașini electrice. Precizarea a fost făcută de primarul Emil Boc, pe pagina sa de facebook. El a mai spus că în urma unei dezbateri publice s-a stabilit că numărul maxim de autorizații de taxi pentru perioada 2020-2025 este de 2.500, iar peste 30 vor fi acordate pentru mașini electrice.

Potrivit edilului șef, începând din 2021 toate mașinile care desfășoară activitate de taximetrie vor trebui să fie dotate POS, iar din 2022 norma minimă de poluare care trebuie să fie asigurată de autovehiculele destinate transportului local în regim taxi este Euro 5.

În plus, proiectele de modernizare a străzilor, dar și noile dezvoltări urbanistice ale municipiului trebuie să conțină inclusiv realizarea de stații de încărcare pentru mașini electrice.

În prezent, în Cluj-Napoca sunt 5 astfel de stații de încărcare în următoarele zone: Piața Mihai Viteazul, Piața Ștefan cel Mare, Baza Sportivă Gheorgheni, Sala Polivalentă și Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Lomb.

 

NapocaNews