Presedintele de onoare al PMP, Traian Basescu, spune ca formatiunea sa nu doreste sa participe la guvernare cu un alt premier decat cel propus de partid, dar ca poate sustine guvernul pe chestiuni „punctuale”. Basescu spune ca „se discuta inutil” subiectul organizarii alegerilor anticipate.

„PMP-ul nu participa la guvernare. Poate fi o sustinere punctuala pe anumite chestiuni, in niciun caz nu o sa fie in opozitie alaturi de PSD, va exista o sustinere pe anumite chestiuni, dar fara participare la Guvern”, a afirmat presedintele de onoare al Partidului Miscarea Populara, intr-o emisiune la Digi 24.

Traian Basescu sustine ca nu intelege de ce USR insista pe subiectul organizarii de alegeri anticipate, avand in vedere dificultatile privind realizarea acestui proiect.

„Barna nu inteleg ce logica are sa presezi sa se intample ceva ce nu se poate intampla”, a spus Basescu.

Acesta a mentionat ca, daca ar fi in locul presedintelui Klaus Iohannis, le-ar cere celor care sustin alegeri anticipate sa „obtina” in Parlament caderea a doua guverne, astfel incat sa poata fi organizate alegerile anticipate.

„Este subiect ce se discuta inutil. Nu se pot organiza, pentru ca parlamentarii sunt dispusi sa faca sa cada un guvern, dar al doilea nu o sa cada pentru nimic in lume”, a aratat fostul presedinte.

Traian Basescu a i-a catalogat pe membrii USR drept „neomarxisti” si „greu de inteles”, spunand ca in opinia sa acestia vor vota un guvern minoritar.

Europarlamentarul PMP spune ca un guvern minoritar este „mai slab decat un guvern interimar”.

 

Napocanews