Rise Project publică o amplă anchetă despre afacerile lui Dan Barna, președintele și prezidențiabilul USR. Afacerile descoperite duc cu gândul spre Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD condamnat definitiv pentru corupție, cu care este și comparat Dan Barna:

Jurnalistii au descoperit câteva contraste în afacerile prezidențiabilului USR:

Antreprenorul de succes Dan Barna duce în spate o serie lungă de eșecuri care au costat aproape șase milioane de euro

Prezidențiabilul vrea să-i întoarcă pe români în țară, dar și-a consolidat cariera pe seama unora nevoiți să plece

Opozantul și-a dirijat afacerile în algoritmul de încredere al pesedistului Dragnea: bani publici pentru prietenii de școală

Șeful USR, partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE

La bilanț, managementul care l-a consacrat pe Barna îi este este profitabil sieși, în timp ce oameni aflați în cumpănă au beneficiat doar pe hârtie

Vorbim despre persoane cu dizabilități sau proveniți din medii defavorizate, greu de integrat pe piața muncii și extrem de neglijate în România. În numele lor, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, a câștigat milioane sub pretextul facerii de bine.

Candidatul la preşedinţie al USR – PLUS, Dan Barna, reacționează, după ce Rise Project a anunţat că publică ”Adevărul despre Dan Barna”. Barna spune că jurnaliștii au discutat cu el și au investigat proiecte pe care le-a desfăşurat în perioada anterioară intrării în politică. şi care nu au rezistat, el precizând că a contribuit la reuşita a zeci de proiecte şi că a ajutat autorităţi publice şi ONG-uri să acceseze fonduri.

”Am avut săptămâna trecută un interviu cu cei de la Rise. Am înţeles că au investigat proiecte pe care le-am desfăşurat în perioada anterioară intrării în politică, când eram antreprenor şi consultant în domeniul fondurilor europene. Rise s-a concentrat pe câteva întreprinderi care nu au rezistat după perioada de sustenabilitate a proiectelor cu finanţare europeană. E un risc inerent şi asumat în astfel de cazuri, mai ales într-o etapă de pionierat”, afirmă Dan Barna.

El relatează că le-a răspuns deschis şi onest la toate întrebările celor de la Rise Project..

”Îl consider un exerciţiu de transparenţă şi normalitate într-o campanie electorală. Nu am nimic de ascuns. Am lucrat 10 ani în fonduri europene şi am construit una dintre cele mai de succes companii în domeniu. Am contribuit la reuşita a zeci de proiecte. Am ajutat autorităţi publice, ONG-uri şi companii care au avut nevoie de fonduri. Mii de oameni au lucrat în aceste proiecte. Am fost pasionat de munca mea şi sunt mândru de ceea ce am reuşit să fac, a fost o experienţă extraordinară”, adaugă liderul USR.

El subliniază că această experienţă l-a dus în guvernul Cioloş, unde împreună cu echipa de la Fonduri Europene a reuşit în 6 luni să aducă în ţară 7,2 miliarde de euro.

NapocaNews