Primarul Clujului, Emil Boc, a anuntat, marti, ca s-a castigat licitatia pentru studiul de prefezabilitate la metrou si pentru studiul de fezabilitate la trenul metropolitan.

Oferta este de putin peste 30 de milioane de lei, a precizat Boc.

„Am semnat raportul procedurii pentru realizarea studiului de prefezabilitate la metrou si a studiului de fezabilitate la trenul metropolitan. Cu alte cuvinte, comisia de licitatie mi-a facut propunerea pentru raportul licitatiei, pe care l-am semnat, si am desemnat castigatorul licitatiei care va realiza aceste studii.

Castigator este SWS Engineering Spa (Italia) si cu Systra (Franta) Metrans Engineering SRL. Oferta este 30,1 milioane de lei”, a declarat Emil Boc, citat de Stiri de Cluj.

El a mai spus ca firma din Franta a realizat studiile tehnice de fezabilitate pentru obiectivul Toulouse Aerospace Express, linia trei de metrou din Toulouse (28 de kilometri), dar si studiul de fezabilitate pentru sistemul retelei de metrou din zona metropolitana din Tel Aviv (140 de kilometri).

Sursa citata mai noteaza ca sunt cinci zile in care se pot face contestatii. Metroul ar urma sa fie amenajat din Floresti la IRA.

Emil Boc a mai explicat ca pasul urmator este semnarea semnarea acordului de asociere intre Primariile din Gilau, Floresti, Baciu, Cluj-Napoca, Apahida, Jucu si Bontida pentru realizarea trenului metropolitan si a metroului.

NapocaNews