Asociația Vostok Group- Cluj-Napoca, împreună cu Centrul Rus de Știință și Cultură București și Cinema Victoria, organizează Festivalul de Film “Seri în Moscova”, ediția a III – a. Acest eveniment are loc în Cluj-Napoca, la Cinema “Victoria”, începând din data de 1 noiembrie și încheindu-se în data de 3 noiembrie.

În acest an, filmele selectate pentru proiecție sunt o selecție reprezentativă pentru creația actuală a cinematografiei rusesti: comedie, dramă, romantic și acțiune. Evenimentul îmbină creația cinematografică actuală, cu spiritul și realitățile societății rusești. Filmele vor fi subtitrate în limba română și vor avea durate între 1.5 și 2.5 ore. Printre filme se numara Tobol, un film cu background istoric ce se contureaza in vremea lui Petru cel Mare si urmareste “cucerirea Siberiei”, Cernovik, un film SF care prezinta un creator de jocuri video absorbit de propria creatie, si Frontiera Balcanica, o pelicula ce surprinde conflictul acid si plin de repercursiuni sarbo-albanez din zona Kosovo. La aceste premiere se adauga si alte filme. Programul poate fi consultat aici: https://www.facebook.com/events/743595966054027/ si pe pagina https://www.facebook.com/festival.seriinmoscova.official/ .

“Festivalul “ Seri în Moscova”, Ediția a III-a are ca scop promovarea și familiarizarea tinerilor și persoanelor interesate de artă, cultură și istoria zonei estice a planetei. Considerăm că și această ediție va fi una interesantă atât pentru noi, ca organizatori, cât si pentru public, dat fiind faptul că selecția de filme din acest an este una specială. De asemenea, mulțumim sponsorilor și partenerilor, în special firmei GOLDEEN CARGO, singura firmă de transport de arta din România pentru susținere, și Cinema VICTORIA pentru găzduirea din fiecare an. Și de aceasta dată așteptăm un public cât mai numeros și promitem participanților că vor fi plăcut suprinși.” declară project managerul evenimentului, Diana Escariu.

Asociația „Vostok Group” este o asociație cu un specific de activitate ce vizează dezvoltarea si promovarea relațiilor politico-economice, culturale și de tineret între România, statele spațiului ex-sovietic, în general, Rusia în special, precum și cu Turcia, Iran, China și Mongolia.

NapocaNews