Horia-Roman Patapievici, unul dintre cele mai grele nume care făceau parte din Grupul pentru Dialog Social, a demisionat.

Horia-Roman Patapievici, membru al Consiliului Director al GDS, a demisionat, în a doua parte a lunii octombrie, într-o perioadă tulbure pentru Grup, când Gabriel Liiceanu și Monica Macovei și-au prezentat, la rândul lor, demisiile.

Gabriel Liiceanu a demisionat din Grupul pentru Dialog Social, explicându-și gestul într-o scrisoare redactată în termeni foarte duri și transmisă marți noapte membrilor grupului.

Printre motivele demisiei se numără neînțelegerile cu noul președinte al GDS, Andrei Cornea, dar și o serie de nemulțumiri legate de modul de funcționare al GDS, cum ar fi nerespectarea criteriilor de intrarea în Grup, așa cum au fost ele enunțate de Andrei Pleșu în 2012.

Liiceanu lansează o rafală de critici dure la adresa senatorului USR, Vlad Alexandrescu, despre care susține că „de la el se va trage destrămarea Grupului” și îl numește „un Dinu Păturică al vremilor noastre” sau „Neo-Păturică”. „Așa se face că, încet-încet, am reușit să coborâm politețea la nivel de imoralitate.

 

NapocaNews