Pădurile din jurul orasului Cluj-Napoca, mai cu seama Padurea Fagetului si Padurea Feleacului, au fost tinta defrisarilor ilegale si a hotilor de lemne, fapt ce a dus in timp la despaduriri masive mai ales in proximitatea drumurilor, care pe timp de iarna, din cauza defrisarilor copacilor care constituiau perdeaua impotriva viscolului, au devenit zile si saptamani intregi impracticabile! In plus, defrisarea perdelelor forestiere de deasupra orasului afecteaza grav calitatea aerului din oras dar si din imprejurimi. Luand act de aceste lucruri, Asociația Casele Micești, impreuna cu Plantează în România si Carmic, au demarat proiectul ”Împădurim Feleacu – Casele Micești”, o actiune care si-a propus plantarea unui numar de 12.000 de puieti de ambele parti ale Drumului Comunal 71C, drum ce leaga localitatea Feleacu de localitatea Casele Micesti.

Sub genericul ”Dacă Feleacu respiră și Clujul respire”, am invitat voluntari din orasul Cluj-Napoca, dar si din comunele si orasele limitrofe, sa participe la actiunea noastra de plantare, avand in acest moment un numar de peste 700 de voluntari inscrisi!

Actiunea va avea loc sambata, 2 noiembrie, incepand cu ora 10.00, toti cei implicati urmand a se intalni la Observatorul Astronomic din Comuna Feleacu. Actiunea voluntara se va incheia cu o masa campeneasca.

Pe langa valenta ecologista, actiunea se doreste a fi si una care invita la o viata sanatoasa, prin miscare si aer curat, dar si una de comunicare, socializare si relationare interumana intr-un cadru natural!

Asociatia Casele Micesti multumeste Composesoratului Feleacu si Primariei Feleacu pentru aprobarile necesare actiunii!