La Cluj-Napoca se va desfășura, în perioada 2 – 6 noiembrie 2019, cea de-a 9-a ediție a Festivalului „Novum Generatio – Zilele Chitaristice Internaționale”.

Evenimentul, care va avea loc la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi la Casino-ul din Parcul Central, reunește invitați din Olanda, Germania, Franța, Austria, Ungaria, Slovenia, Republica Libaneză și România. Totodată, această ediţie aduce iubitorilor muzicii o frumoasă surpriză, unul dintre cei mai influenţi chitarişti ai lumii: Stochelo Rosenberg.

„Festivalul, care propune recitaluri solo, concerte de muzică de cameră, concerte ale tinerelor talente, este un eveniment de anvergură, conceput ca unul intercultural, pe fondul unui dialog interetnic și international, prin intermediul căruia dorim să aducem o contribuție originală în îmbunătățirea unor aspecte din domeniul chitaristic”, anunță organizatorii, Asociaţia „Harmonia Cordis” și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, titrează Radio Renașterea.

Prin organizarea acestui eveniment, principalul scop pe care urmărit este acela de a reuni iubitorii de chitară (studenți la Conservator, elevi sau profesori de la liceele de muzică, tineri amatori, pasionați de acest instrument) în jurul unor mari interpreți de chitară. Pentru publicul auditor, scopul este de a-l introduce în contextul cultural educativ, oferit de spectacole de excepție (recitaluri de chitară solo), unde se interpretează piese noi, originale, executate de cei mai buni maeștri din domeniu, de renume internațional”. Accesul este liber la toate concertele ținute în cadrul festivalului.

NapocaNews