O familie creștină cere azil în Statele Unite și se pare că a ajuns în ultimul moment. Familia Søndergaard a fost nevoită să părăsească Danemarca, stat neo-marxist, doar cu câteva bagaje. Ei nu fug de război, ci de o tendință nouă și deranjantă a discriminării religioase în Europa. Dale Hurd vine cu detalii.

Dale Hurd, reporter: Torben Søndergaard este fondatorul mișcării Ultima Reformă, a unei mișcări globale care vrea să întoarcă creștinismul la Faptele Apostolilor. El a fondat „Centrul Isus” în Danemarca unde s-au instruit ucenici din 30 de țări pentru a vesti acest mesaj în întreaga lume. Însă, Torben și familia lui au părăsit Danemarca asemenea refugiaților care fug de război, cu doar opt bagaje. Atacurile împotriva lucrării au început în 2016, când „Centrul Isus” a fost investigat de șase agenții guvernamentale daneze, de la mâncare la impozite. Oficialitățile nu au găsit nimic ilegal. În anul 2017, guvernul a început să investigheze familia Søndergaard când au trecut la școlarizarea acasă. Nici când și-au trimis fiica înapoi la școală, investigațiile nu au fost oprite. Însă, ce era mai rău urma să se întâmple.

Viața și lucrarea lui Torben au luat o întorsătură dramatică, atunci când o televiziune daneză l-a abordat, spunând că dorește să prezinte lucrarea sa. Această ofertă părea bună, dar nu a fost așa.

Televiziunea daneză nu a trimis doar o echipă de filmare, ci și doi reporteri sub acoperire la lucrarea lui Torben. Aceștia au realizat un documentar intitulat: „Copiii cei mai buni ai lui Dumnezeu” care a prezentat lucrarea lui Torben și celelalte „lucrări radicale creștine”, cum că ar avea probleme etice și morale serioase și chiar o activitate criminală.

Torben Søndergaard, danez creștin care a cerut azil în SUA atunci când a văzut documentarul, am știut că sunt terminat, că nimeni nu va mai avea încredere în mine.

NapocaNews