Pădurarul a prins niște hoți de lemne și a fost executat, miercuri noaptea, cu propria armă de vânătoare, fiind împușcat în spate. George Mihăilescu, director general Romsilva, a fost la locul tragediei și a explicat ce s-a întâmplat:

”Eu am fost acolo! Este un pădurar de 30 de ani, tată a trei copii, păzea o pădure a unor persoane fizice, privată, și a avut informații că niște cetățeni certați cu legea s-au dus să taie acolo. A anunțat colegul, șeful de district, care a sunat la Poliție, la 112, dar între timp, probabil, i-a prins în flagrant și s-a produs o altercație cu ei. I-au luat arma și l-au executat cu propria armă. Când au venit poliția și colegii, el era deja mort într-o vale, foarte aproape de intrarea în pădure”, a spus Mihăilescu.

”Din păcate, înregistrăm o violență extremă, de neînțeles și de neacceptat într-o societate modernă. Până la urmă, noi suntem niște slujbași ai pădurii, nu avem a ne certa cu nimenea. Păzim, indiferent cine este proprietarul, că este statul român sau vreun privat ori primărie. E o muncă pe care o facem singuri în pădure și în care avem nevoie și noi de sprijin și ajutor. E foarte greu să vă explic ce am trăit acolo. Am fost acolo. Era un om mare, de peste 1,90 metri, întins pe iarbă lângă pădure ucis de niște hoți. E greu de acceptat într-o societate ca a noastră în care trebuie să dovedim toreranță și înțelepciune”, a mai spus directorul Romsilva, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, joi, dimineața.

”Din informațiile mele, se pare că au fost reținuți doi sau trei indivizi azi noapte, ca posibili făptuitori, dar poliția știe mai bine. Eu fac un apel la toți cei iubesc pădurea: Haideți să o iubim așa cum este ea și să nu mai arătăm numai goliciunea și uscăciunea din ea. Este mult mai frumoasă, verde, chiar dacă s-a mai și greșit”, a completat George Mihăilescu.

NapocaNews