Declarații incendiare ale preşedintele Parlamentului de la Budapesta, Laszlo Kover, făcute în inima Transilvaniei ! Acesta a declarat sâmbătă că Ţinutul Secuiesc ar trebui să primească  compensaţie istorică atât din partea Ungariei, cât şi din partea României, potrivit agenției maghiare MTI.

Subiectul a fost deschis de premierul  László Kövér la Odorheiu Secuiesc, cu ocazia  ceremoniei de inaugurare a clădirii renovate a Centrului Universitar din Odorheiu Secuiesc, anunță g4media.ro.

László Kövér spune că din punct de vedere moral România şi Ungaria sunt datoare Ţinutului Secuiesc şi secuilor , aceștia fiind îndreptățiți să primească un cuvânt bun din partea oficialităților celor două țări.  În opinia oficialului ungur, Ţinutul Secuiesc şi secuii au oferit celor două țări mai mult decât a primit de la ele.

Politicianul spune că,secolul 21, România și Ungaria nu vor să piardă controlul asupra propriilor resurse economice și a forței de muncă,  fiind de așteptat că cele două țări să ia măsuri pentru că acest lucru să fie prevenit şi în Secuime.

Preşedintele Parlamentului Ungariei, crede că pentru România această este o datorie de stat, iar pentru Ungaria o responsabilitate naţională,  fiind vorba şi de un interes regional comun.

Cele două țări sunt interesate să își aducă contribuția la puterea Europei Centrale, România fiind interesată să fie una din țările câștigătoare în privința dezvoltării politice și economice în Europa Centrală, crede președintele Parlamentului de la Budapesta. László Kövér spune că  Ţinutul Secuiesc a fost una dintre cele mai neglijate regiuni ale Ungariei, iar apoi, a României, din cauza lipsei infrastructurii și a lipsei de resurse.

NapocaNews