„Într-un clip „publicitar” grețos de ipocrit, care ar fi trebuit să facă, de fapt, campanie electorală USR, cei de la papaya si eMag explică populației ce înseamnă libertatea și cum ea trebuie păstrată, prin gura voluntarului în partidul comunist francez și român, angajat al Ministerului de Externe in cea mai neagră perioadă din istoria țării, cea începută în anul 1948, când Șora lucra în subordinea lui „Stalin cu fustă”, Ana Pauker. În acea perioadă a dispărut, de fapt, orice formă de libertate, zeci de mii de studenți, intelectuali, oameni politici, cei mai buni români au fost uciși, închiși, exilați. În tot acest timp, eroul clipului „suferea” cumplit ca angajat în cel mai odios regim, cel al lui Gheorghiu-Dej. Adevăratele valori ca Valeriu Gafencu, Iuliu Maniu, Nicolae Steinhardt, Corneliu Coposu, Petre Țuțea, Nichifor Crainic, Bartolomeu Anania, Elisabeta Rizea, Mircea Vulcănescu și alții, erau torturați în închisori și anchete. Despre aceștia nu se vorbește nimic. Sau dacă vreți foști deținuți care sunt încă in viață, miraculos, după zeci de ani de închisoare: Vasile Jacques Iamandi, Marcel Petrișor, Demostene Andronescu. Persoane care ar fi fost în măsură să ne vorbească despre libertatea pe care au pierdut-o în perioada când Șora punea umărul la instaurea regimului satanic care ne-a distrus cel puțin o generație de intelectuali și căruia îi datorăm situația dezastruoasă în care ne aflăm.

Acea libertate ( de a gândi, a vorbi, dar mai ales a crede în Dumnezeu) pentru care unii și-au dat tinerețea, viața, este comparată de către eMag cu „libertatea” de a cumpăra din magazinul lor on-line.. O mai relevantă comparație între valorile de atunci și nonvalorile de acum nici nu se putea realiza. Felicitări, eMag!

Ați ales să vă asociați imaginea cu un adevărat simbol al „ciumei roșii”, Mihai Șora, cetățean de onoare în perspectiva USR, care este la fel de roșu ca Ion Iliescu, președinte de onoare al PSD. Care ciumă este mai roșie? Noi vedem aceeași nuanță.

  • Mihai Șora (voluntar în partidul comunist): „Libertatea nu trebuie doar câștigată, trebuie păstrată!”
  • Valeriu Gafencu ( deținut politic timp de 11 ani, mort în închisoare): „Doamne, dă-mi robia care eliberează sufletul și ia-mi libertatea care-mi robește sufletul” transmite pe Facebook un grup de tineri care au organizat protestele la magazine eMag din țara.

NapocaNews