Pentru miliardarul finanțator de ong-uri, George Soros, toți criticii săi sunt „dictatori” care nu vor reuși. Soros vorbește intr-un interviu pentru NYT despre „filantropia politică”, globalismul pe care l-a promovat prin „societățile sale deschise”, și, desigur despre alegerile viitoare din America. Își anunță și favoritul, în care, desigur, va pompa bani: democrata Elisabeth Warren, una dintre exponentele aripii radical-progresiste a democraților,

„Sunt foarte mândru de dușmanii pe care îi am”, a declarat Soros pentru New York Times într-un interviu publicat vineri, în care profețește încrezător că opoziția suveraniștilor față de filosofia sa globalistă va fi lichidată și că o reacție împotriva naționalismului în stil Trump se prefigurează tot mai mult.

Globalismul – pe care îl definește ca pe o societate integrată și deschisă, sub stat de drept – este puțin în afara jocului dictat de rivalii progresiștilor. În schimb, spre regretul său, abordarea lui Trump cu „America First”, dezbaterile despre Brexit și războaiele comerciale au ocupat primele pagini ale mass-media și asta deranjează.

Soros a tunat la adresa președintelui american, pe care l-a numit „o aberație”, susținând că „ceea ce a făcut în Orientul Mijlociu” – eliminarea trupelor de la granița turco-siriană și faptul că a permis să se stabilească pacea cu un acord între Rusia și Turcia – „vor contribui la dispariția sa anul viitor”. El crede că globalismul se va întoarce în forță, punând capăt naționalismului reprezentat de Trump și Brexit.

„Cred că voi reuși și ajuta să dispară anul viitor. Deci mă aștept ca lucrurile să se îmbunătățească”, a spus magnatul american.

NapocaNews