Candidatul PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă, a bifat și Clujul pe lista județelor din campania electorală, unde vizita s-a desfășurat după tipicul lăsat moștenire de comuniști. Șefa PSD a fost huiduită la ieșirea din Primăria Dej de o femeie care i-a strigat ”Jos PSD”, ”Comuniștilor”, după care protejată de SPP-iști a făcut băi de mulțime în piața agroalimentară din Dej, unde s-a prefăcut interesată de produsele vândute, s-a pupat cu bătrânele dintre care unele nici nu știau cu cine stau de vorbă, a vizitat pe repede înainte spitalul din Dej și o fabrică de produse de hârtie din parcul industrial.

Candidata s-a oprit și la Primăria Săndulești, condusă de un fost-actual crescător de vaci, unde a fost întâmpinată de copilași în costume populare cu ode și pâine și sare, la fel cum în urmă cu peste 30 de ani ar fi fost întâmpinată Elena Ceaușescu.

Viorica Dăncilă și-a încheiat periplul clujean la Cinema ”Florin Piersic” pentru o întâlnire cu membrii și simpatizanții PSD, mulți aduși din instituții controlate de pesediști, la care presa nu a avut acces, ziariștii nefiind lăsați să intre nici măcar în hol.