Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat într-un interviu postat pe pagina de Facebook a clubului, că formaţia clujeană mai are nevoie de un punct pentru a se califica în şaisprezecimile de finală ale Europa League şi va încerca să îl obţină chiar joi, pe Stadio Olimpico, în meciul cu Lazio.

”Rezultatele au fost peste ce ne-am aşteptat cu toţii, vorbesc aici de jucători şi antrenori. Nu ne aşteptam niciodată ca după patru meciuri să avem nouă puncte şi e clar că acum trebuie să ne dorim calificarea, nu mai putem să ne ascundem. Avem nevoie matematic de un punct, dar să nu uităm că acest punct trebuie obţinut cu două cluburi extraordinar de mari, care au jucători şi bugete mult mai importante ca noi, dar vom încerca să luăm acest punct de la primul meci, cu Lazio, pe Olimpico, ştiind faptul că ei sunt favoriţi clari şi dacă ei fac egal nu mai au nicio şansă”, a caracterizat Petrescu evoluţia campioanei României în Europa League.

”E clar că Lazio va folosi cea mai bună echipă. Nu s-au calificat în Europa League ca să iasă imediat din grupe, eu cred că ei vor să câştige acest trofeu, pentru că dacă îl câştigă îşi asigură un loc în Champions League. Va fi un meci extraordinar de greu, dar sper să facem un meci extraordinar, fantastic, cum a făcut şi Celtic, şi să reuşim să scoatem măcar un punct pe Olimpico”, a subliniat tehnicianul.

Petrescu a amintit şi parcursul remarcabil al echipei sale în preliminariile Champions League şi a reliefat dificultatea luptei pe două fronturi: ”Am obţinut trei victorii în Europa League, dar s-a uitat prea repede ce parcurs am avut în (preliminariile) Champions League. Am avut victorii cu Astana, cu Maccabi şi cu Celtic. Victoriile astea sunt la fel de importante şi de mari ca şi cele din Europa League. Dacă nu aveam un lot numeros la dispoziţie era foarte greu să avem rezultatele astea, pentru că după un meci în Europa la trei zile jucam în campionat şi au fost meciuri când am schimbat 11 din 11 jucători, au fost meciuri în care am schimbat 6 sau 7, dar niciodată nu am putut să ţin aceeaşi echipă, în primul rând din cauza vârstei pe care o au titularii şi în al doilea rând faptul că joci la trei zile în campionat la trei zile după ce ai jucat în Europa League sau Champions League e foarte greu să-ţi revii şi fizic şi, eu zic că cel mai important, mental”.

”Cel mai greu mi-a fost mie, pentru că jucătorul îşi mai revine, şi l-am odihnit, dar eu nu m-am odihnit şi a fost o perioadă foarte, foarte grea. Această pauză cu meciurile echipei naţionale a fost binevenită, pentru mine în special”, a precizat antrenorul campioanei României.

Petrescu a comentat şi lupta care se va da în play-off-ul Ligii I: ”Trebuie să luăm meci cu meci, toate echipele care vor fi în play-off – nu se ştie cine va fi în play-off, inclusiv CFR nu e sigură de play-off -, CFR încă nu e calificată matematic, lupta e foarte mare, indiferent cine va fi în play-off, va fi o luptă extraordinară, pentru că nu vor fi diferenţe mari de puncte, mai ales că această înjumătăţire face ca distanţele să fie mici între echipe şi toate cele şase echipe, dacă au ambiţii, pot să se bată la titlu fără probleme”.

Dan Petrescu a menţionat că echipa sa a jucat deja 30 de meciuri oficiale în acest sezon, iar până la finalul anului va ajunge la 38: ”La noi inamicul principal, dar nu e inamic, a fost Europa, pentru că a trebuit să jucăm foarte multe meciuri. Avem 30 de meciuri jucate în acest moment, iar pe 21 decembrie, când vom întâlni FC Voluntari va fi al 38-lea meci al sezonului. În cariera mea de jucător aveam asta la finalul întregului sezon, iar acum după cinci luni o să avem 38 de meciuri oficiale, dintre care 14 în cupele europene, foarte grele. E un parcurs extraordinar de greu, trebuie să rămânem foarte concentraţi, eu unul sunt foarte motivat şi concentrat, sper să reuşesc să transmit acest lucru jucătorilor şi celor din club, pentru că toată lumea e foarte importantă la un club”.

CFR Cluj o va întâlni pe Lazio, joi 28 noiembrie, pe Stadio Olimpico din Roma, de la ora 22:00, în Grupa E a Europa League. CFR are nevoie de un singur punct în meciurile cu Lazio şi Celtic pentru a-şi asigura calificarea în şaisprezecimile de finală.

NapocaNews