Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra a relatat că excluderea din PSD a primarilor din Turda și Baciu nu este statutară.

Pe lângă motivele puerile pentru care cei doi primari au fost sancţionaţi de către intrusul grobian şi partenerii săi, intrusul pseudo-securist şi intrusul facturier, excluderea girată de intruşi este nestatutară deoarece a fost judecată de o comisie de etică modificată de către intruşi, în afara statutului.

Modificarea comisiei de etică, decisă de Biroul Permanent judeţean al PSD Cluj nu este statutară, doar CEX-ul judeţean având această atribuţie:

articolul 80 (4): Comitetul Executiv Judeţean sau de sector a PSD are următoarele atribuţii: (…) v. alege și revocă membrii Comisia Judeţeană/de sector de Etică, Integritate și Arbitraj şi Comisia Judeţeană/de sector de Control Financiar Intern;

CEX-ul judeţean este format din – Comitetul Executiv al organizaţiei judeţene/de sector se constituie din: preşedinte, membrii Biroului Permanent Judeţean/de sector, preşedinţii organizaţiilor locale/centrelor de votare, parlamentarii, europarlamentarii, consilierii judeţeni/de sector, primarul şi viceprimarii municipiului reşedinţă de judeţ/ai sectorului, membrii ai organizaţiei. – articolul 80 (3)

Fiat justitia et pereat mundus !

Radu Ștefan