Primarul Emil Boc a votat azi cu acel candidat care poate reprezenta România cu profesionalism în UE și NATO.

Boc a declarat la ieșirea de la urne că potrivit Constituției României președintele reprezintă statul român și este garantul integrității teritoriale și al unității Statului Român.

”În această calitate pe care o are președintele m-am orientat la vot pentru a susține acel candidat care ne va asigura în continuare cele mai înalte garanții de securitate pe care le avem în întreaga noastră istorie. Este vorba de acel candidat care poate să reprezinte cu profesionalism România în Uniunea Europeană, la NATO și în parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii”, a spus Boc.

Edilul a votat cu acel candidat capabil să ducă în continuare cele mai înalte garanții de securitate pe care România le are în întreaga istorie, bazându-se pe cei trei piloni fundamentali UE, NATO și SUA.

Boc a susținut că președintele este mediator între puterile statului și între stat și societate și a votat cu acel candidat care a demonstrat că atunci când societatea a avut un punct de vedere și a încercat să oprească derapajele puterii, președintele a utilizat toate instrumentele constituționale posibile pentru a face derapajele imposibile.

„Și anume e vorba de atacare la Curtea Constituțională, de retrimiterea la Parlament a legilor, adică și-a exercitat acele prerogative constituționale pentru a împiedica situația din țară să nu o iei pe căi greșite și să ducă la suspendarea dreptului de vot în Uniunea Europeană sau la afectarea ireversibilă a statului de drept și a democrației”, a mai spus Emil Boc.

Acesta s-a uitat și la ce spun românii, care vor o țară ca afară, adică o țară în care să se respecte regulile legii, nimeni să nu fie mai presus de lege, respect față de cetățean, investiții, locuri de muncă mai bine plătite, un sistem de educație, un sistem de sănătate performant, șansa de avea și un acces la tehnologie, dezvoltare, inovare, IT, de a utiliza aceste lucruri în favoarea oamenilor, adică o Românie normală.

„M-am gândit la faptul că acum la 30 de ani de la Revoluție poate este momentul desprinderii definitiv de comunism, desprinderii de acea mentalitate potrivit căreia trebuie să trăim toți după sloganul egalitate în sărăcie. De fapt, este ultimul reflex mental pe care îl mai are comunismul, aceea egalitate în sărăcie, față de celălalt candidat care susținut de un alt partid politic, propune o prosperitate pentru români prin investiții și locuri de muncă. Este momentul desprinderii poate finale de mentalitatea comunistă printr-o politică bazată pe locuri de muncă, pe demnitate, pe ceea ce înseamnă viață mai bună la tine acasă, dar repet nu pe egalitate în sărăcie ci prin acces la prosperitate pentru toți și locuri de muncă prin investiții. Democratia este la fel ca si mersul pe bicicleta: trebuie sa pedalezi tot timpul pentru a-ti mentine echilibrul si a merge inainte! Va invit la vot! Nu este suficienta participarea doar la primul tur al alegerilor prezidentiale!”, a mai spus primarul Emil Boc.

Radu Ștefan