Asociația Vostok Group împreună cu partenerii și sponsorii organizează și în acest an evenimentul Festivalul de Film Rusesc ”Seri în Moscova” la Cluj-Napoca, acesta aflându-se la a treia ediție.

Festivalul se va desfășura în intervalul 1-3 noiembrie, la Cinema ”Victoria”. Ediția din acest an se dorește a fi una care să îmbine actualitatea cu istoria, comedia cu drama, realul cu imaginarul, aspect care vor satisfice toate gusturile.

Festivalul se bucură de prezența unor invitați de seamă, printre care Natalia Muzhennikova- director al Centrului Cultural Rus București, Nikita Volkov, actorul principal din filmul „Cernovik” (Proiectul) Evgheni Torres, regizorul filmului „Supraviețuire în condiții dificile”. ”De trei ani încercăm să venim cu ceva nou și neașteptat pentru publicul clujean, deoarece frumosul stă în micile plăceri ale vieții. Plăcerea de a sta lângă oameni buni, plăcerea de ne încânta privirea și mintea cu o activitate interesantă. Ca urmare, prin acest eveniment, încercăm să livrăm un moment inovator și frumos din punct de vedere cultural și artistic, astfel încât sa aducem un aport fondului cultural și social clujean. Mă bucur că am ajuns să lucrez cu această echipă și reușim să aducem în fiecare an o fărâmă de noutate și de „altceva”. Sperăm că și în acest an vo avea un eveniment la fel de reușit ca în anii precedenți”, a declarat Diana Escariu, managerul general al proiectului.

”Festivalul acesta înseamnă pentru noi proiectul cel mai important, care ne face să lucrăm în continuare și să oferim ce avem mai bun. Totuși nimic din ce se va desfășura în 1-3 noiembrie nu ar fi fost posibil fără minunații noștri parteneri și sponsori, cărora le suntem recunoscători și le mulțumim că s-au implicat în acest eveniment și anul acesta. Aș dori să adresez mulțumiri către Cinema Victoria, Centrul de Cultură și Stiință Rus București, Centrul Cultural Rus Cluj-Napoca, Goldeen Cargo, Brand Computers și mulți alții pe care nu ii voi mai enumera, dar care sunt la fel de importanți pentru echipa de organizare și pentru acest festival”, a spus și Vlad Crișan, președintele Asociației Vostok Group.

Radu Ștefan