Dezbaterea de unul singur, – ca sa fim cinstiți când dezbati cu reporteri și jurnaliști aia nu e dezbatere e cel mult o conferință de presă – anunțată de Klaus Iohannis se va desfășura în ziua de marți, 19 noiembrie, la care vor participa jurnaliști și analiști/politologi, unul si unul, va fi găzduită de Școala de Cardre…..aaaa scuze Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Și cine sunt jurnaliștii și analiști/politolog care îl vor „incomoda” pe Marele Retor de la Cotroceni ?
Păi cam toți cei care îi sunt favorabili și anume:

  • Moise Guran (Europa FM),
  • Andreea Esca (Pro TV),
  • Tudor Mușat (B1 TV),
  • Cosmin Prelipceanu (Digi 24),
  • Alice Iacobescu (Europa FM),
  • Liviu Avram (Adevărul)
  • politologul Cristian Pârvulescu (profesor SNSPA mare opozant al referendumului

Și așa pt a da o nota de imparțialitatea și obiectivitate cică sunt invitați și 3 oarecum incomozi : Radu Tudor (Antena 3), Andreea Berecleanu (Antena 3), Cristina Șincai (RTV)

Nu știu ce părere aveți voi dar mie unul sincer asta îmi pare o mascaradă fără seamăn. Ce fel de dezbatere sau conferință de presa sau ce o fi asta ce face Iohannis, este când ai invitați doar ziariștii favorabili? Sunt convins ca întrebările vor fi și ele pe măsură.
Nu știu de ce as participa la o astfel de figurație penibilă a democrației și dezbaterii electorale? Nici unde în lume aia civilizată la care tot aspirăm, ai normală pe care o promite Iohannis nu s-a mai văzut o bătaie de joc mai grotescă la adresa democrației și dezbaterii politice !!!
Așa cum am mai spus lipsa debaterilor electorale în turul final nu există decât în monarhie -unde nu e necesară- sau în dictaturi unde liderul suprem nu suportă concurența. Așadar monarhie nu suntem, dictatură sper ca nu, atunci tind să cred ca suntem o colonie unde guvernatorul e demult decis și nu e nevoie de dezbatere politică să nu îi julim poleiala.


Daca ne uităm în patria democrației SUA așa ceva este de negândit, dacă ne uităm la Franța unul din greii UE așa ceva nu a existat.


Și sincer nu îi înteleg pe cei care aprobă acest gen de comportament și care sincer cred că ei sunt de dreapta sau mai rău conservatori.

Mircea Morar