Nepoata Părintelui Arsenie Boca, dr. psihiatru Zoe Maria Dăian, a analizat-o pe Tatiana Niculescu-Bran, fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis, și a ajuns la concluzia că trebuie să o reclame la CNSAS pentru falsificarea biografiei Sfântului Ardealului și batjocurile din zona fetidului sexual confecționate de Securitate și răspândite de aceasta public cu privire la Mitropolitul Nicolae Bălan al Ardealului.

„Autoarea a preluat de la CNSAS materiale cu conținut obscen”, reclamă Zoe Dăian în plângerea sa adresată Colegiului, în care mai arată și că Tatiana NiculescuBran „nu a respectat metodologia și etica cercetării științifice și prin urmare a falsificat biografia unchiului meu”.

Nepoata Părintelui Arsenie Boca, fost deținut politic și mare duhovnic al ortodoxiei române, care ar fi urmat să fie canonizat luna aceasta, la 30 de ani de la plecarea lui la ceruri, nu exclude ca pseudo-biografia Tatianei Niculescu-Bran, intitulată „Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca”, să fi apărut la Humanitas cu intenția de a bloca canonizarea Sfântului Ardealului, care, iată, s-a amânat, nejustificat și fără termen, la ultima întrunire a Sfântului Sinod.

Zoe Maria Dăian solicită Colegiului CNSAS, în baza legii și a regulamentelor care guvernează instituția, retragerea acreditării de cercetător extern a Tatianei Niculescu, după ce aceasta a împroșcat cu noroi memoria Mitropolitului Nicolae Bălan, membru de onoare al Academiei Române, fără ca Patriarhia Română și Academia să se auto-sesizeze până acum, cum ar fi fost normal, titrează Victor Roncea în EVZ.

Autoarea Humanitas nu este la prima deformare a realităților pe baza materialelor contrafăcute ale Securității. Între acestea, în cartea „Nopțile Patriarhului”, apărută tot la Humanitas, Tatiana Niculescu răspândește mizeriile Securității maculând memoria vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist, cu aceeași lipsă de reacție din partea Patriarhiei. În cazul reclamat de nepoata Părintelui Arsenie Boca se arată că Tatiana Niculescu a încălcat grav Regulamentul și Legea CNSAS în care se stipulează că „în activitatea de documentare, cercetătorii acreditați au obligația să respecte și să ocrotească viața intima, familială și privată a celor care au fost persecutați de organele Securității Statului”.

NapocaNews