Datorită numărului mare al cererilor de înscriere la Grădinița „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a hotărât ca Centrul Misionar-Social „Sfântul Apostol Andrei”, care se construiește în Cluj-Napoca, pe Calea Turzii, să cuprindă și o grădiniță.

Începând cu acest an școlar, pentru că a fost o cerere foarte mare, avem două grupe mici la Grădinița Sfântul Stelian, ca să-i putem primi pe toți cei care s-au înscris la grădinița noastră. În același timp, din inițiativa Părintelui Mitropolit Andrei, continuăm învestițiile la o nouă grădiniță, care va funcționa în cadrul centrului misionar-social „Sfântul Apostol Andrei”. Sperăm ca peste doi ani să o putem inaugura, pentru a veni în sprijinul familiilor care caută un mediu sănătos și performant unde să înceapă educația copiilor, a declarat directorul grădiniței Sf. Stelian, Ec. Dr. Sorin Câlea.

Centrul „Sf. Ap. Andrei” va cuprinde și birouri pentru protopopiatele Cluj I și Cluj II, pentru Asociația Femeilor Ortodoxe, pentru Asociația „Filantropia”, dar și pentru diverse activități destinate tinerilor, titrează Radio Renașterea.

Sfântul Stelian Paflagonul, pomenit de Biserică în fiecare an la data de 26 noiembrie, este și ocrotitorul grădiniței patronate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. Unitatea de învăţământ funcţionează într-un spaţiu modern, situat ultracentral, pe str. Iuliu Maniu nr. 31. Aici li se oferă posibilitatea micuţilor să înveţe în sistem de program redus sau program prelungit. Copiii beneficiază de cursuri de pictură, muzică, sport sau limbi străine. Grădiniţa „Sfântul Stelian” şi-a deschis porţile în anul şcolar 2008-2009.

NapocaNews