Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban, le-a transmis, joi, membrilor de partid si simpatizantilor din judetul Dambovita ca este increzator ca presedintele Klaus Iohannis poate castiga al doilea mandat la Cotroceni inca din primul tur, cu un scor electoral „la care nu se asteapta nimeni”.

„Batalia in 2014 a fost extrem de grea: ne-am luptat cu postasii care duceau pliantele cu minciuna gogonata ca Iohannis taie pensiile, ne-am luptat cu sefii de post, ne-am luptat cu toti primarii care ne impiedicau sa realizam campania. Cu toate astea, in 2014, Klaus Iohannis a castigat alegerile fara drept de apel.

Va cer ca in 2019 sa castigam alegerile din primul tur. Putem fara niciun fel de problema sa castigam alegerile inca din primul tur, cu un scor la care nu se asteapta nimeni. Avem aceasta capacitate de a castiga alegerile la un scor foarte mare de al doilea clasat”, a spus, joi, Ludovic Orban, la o intalnire electorala a lui Klaus Iohannis in judetul Dambovita.

El spune ca batalia PNL este una „pentru civilizatie, progres”.

„De cand a revenit PSD la putere, de 11 ani, nu e in stare sa faca largirea la 4 benzi de la Baldana la Titu, desi Guvernul PSD s-a angajat prin memorandum cu compania Renault (…) sa faca aceasta largire. Aproape tot ce a fost investitie importata in judetul Dambovita a fost legata de PNL. (…) Dambovita a fost impiedicata sa se dezvolte de o politica deliberata de saracire a romanilor si localitatile judetului au fost conduse de satrapi”, a mai spus Orban.

„Trebuie sa treaca vremea cand oamenii se duc la vot cu frica ca nu mai primesc ajutorul social, ca nu mai primesc adeverinta de la primarie”, a adaugat liderul PNL.

Orban a acuzat „coruptii din PSD care au alungat investitorii” care au vrut sa dezvolte o fabrica la Moreni, Dambovita.

„De regula, atunci cand s-a facut ceva important pentru judetul Dambovita, PNL a fost prezent in deciziile benefice care au fost luate”, a mai afirmat Orban.

Aproape 50% dintre cei care intentioneaza sa mearga la vot la prezidentiale ar opta pentru Klaus Iohannis daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, pe locul al doilea situandu-se Mircea Diaconu cu 16,7%, conform unui sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM.

Pentru parlamentare, topul este condus de PNL, urmat de PSD, ambele in crestere cu cate doua procente, si de USR.

NapocaNews