Procesele verbale dupa vot vor fi predate la Cluj cu tichete rosii sau verzi, in cadrul unui sistem de preluare care reprezinta o premiera nationala. Masura a fost luata pentru evitarea cozilor la predarea proceselor verbale.

Presedintele BEJ Cluj, judecatorul Monica Trofin, a declarat, vineri, ca reprezentantii sectiilor de votare cu procese verbale care contin erori vor primi tichete rosii cand se vor prezenta la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca pentru predare, iar cei cu procese verbale corecte le vor primi pe cele verzi si vor intra separat.

„De fiecare data, la fiecare alegeri, au existat presedinti de sectii de votare care nu au intocmit in mod corect procesele verbale centralizatoare cu rezultatul votului.Pentru a usura modalitatea de preluare a acestor procese verbale duminica seara, dupa inchiderea urnelor, vom implementa la Cluj un sistem in premiera prin care presedintii care au procese verbale gresite sa fie identificati din timp si vor avea un flux separat de intrare la specialistii IT de la Statistica, pentru verificarea rezultatelor.

Nu se va mai intra la gramada. In momentul in care se inchid sectiile de votare, noi vom sti exact cine are procese verbale corecte si cine are gresite, deoarece de pe tableta din sectie, operatorul va transmite datele catre Statistica.

Cei din sectiile de votare cu procese verbale gresite vor primi tichete rosii cand se vor prezenta la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca pentru predare, iar cei cu procese verbale corecte vor primi tichete verzi”, a spus Trofin.