Fostul politican Sorin Frunzăverde a murit astăzi, la vârsta de 59 de ani, din cauza unei boli incurabile, anunță Reper 24. Decesul a survenit în jurul orei 11.00, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, acolo unde era internat fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin potrivit reper24.ro.

Sorin Frunzăverde, născut la Bocșa pe data de 26 aprilie 1960, a fost unul din cei mai influenți politicieni postdecembrişti ai Caraș-Severinului și ai României.

De profesie inginer metalurgist, acesta a fost președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin pentru mai multe mandate, ocupând de-a lungul anilor de mai multe ori și funcția de ministru.

Sorin Frunzăverde a fost președintele organizației județene Caraș-Severin a Partidului Democrat-Liberal încă de la înființare.

El a fost artizanul primirii Partidului Democrat în Partidul Popular European, după ce fusese membru al Internaționalei Socialiste.

În 2011 a fost ales prim-vicepreședinte al Biroului Permanent Național al Partidului Democrat-Liberal, funcție pe care a păstrat-o până în 28 martie 2012, când a anunțat demisia sa din PDL și trecerea la PNL.

La congresul PNL din 7 aprilie 2012 a fost ales în funcția de vicepreședinte al partidului, funcție pe care a fost reales și la congresul extraordinar din iunie 2014.

Sorin Frunzăverde s-a retras din viața politică, după ce a fost condamnat, în 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Voturi pentru Iohannis”.

Mai exact, el a fost găsit vinovat că și-a folosit influența de președinte al forului județean pentru a aduce un număr mai mare de voturi pentru Klaus Iohannis în timpul campaniei prezidențiale din 2014.

NapocaNews