Aseară a avut loc vernisajul dedicat artistului plastic Viorel Nimigeanu – „Culori Clujene”, care s-a dovedit un succes. Expoziţia poate fi vizitată până în data de 19 noiembrie a.c. la Cinema Dacia.

Circa o sută de clujeni au umplut sala de expoziţie de la Cinema Dacia din cartierul Mănăştur. Au fost prezenţi scriitori şi artişti plastici clujeni.

„Maestrul Viorel Nimigeanu este un pictor modern cu inflexiuni post-moderne, care surprinde lumina originară a burgului transilvan” a spus în debutul vernisajului poetul Ionuţ Ţene.

Vernisajul a fost deschis cu un concert de muzică cultă de către formaţia Opera Vox coordonată de maestrul Ioan Vrăşmaş. Şi-au dat concursul: Liza Kadelnik – mezzosoprana, Constantin Nica- tenor, Stefan Korch – tenor, Radu Rad – bariton, Ion Stancu – bas, Filip Ion Sandu – tenor. La pian: Lelia Serafincianu.

Reputatul prof. dr. Negoiţă Lăptoiu, care anul acesta a împlinit 80 de ani, a prezentat opera maestrului Viorel Nimigeanu şi a explicat secretele artei acestuia: comuniunea şi lumina iniţiatică.

Sabin Mircea Rus, expert cultural, a desluşit tainele picturii maestrului Viorel Nimigeanu, care stau sub semnul zborului şi a simţului ardelean.

Poetul Horia Bădescu crede că Nimigeanu este un artist ce continuă celebrele „veneţii” din pictura universală.

Poetul Marius Ţion a vorbit despre emoţia lirică şi lumina angelică din tablourile artistului, iar la final, Viorel Nimigeanu a subliniat că „fără Dumnezeu nu este nimc”. Până la urmă salvarea unei naţiuni vine prin cultură.

Evenimentul a fost organizat de către Primăria municipiului Cluj-Napoca, institutie care sprijină artiştii plastici clujeni care au ales să trăiască în comunitatea locală.

NapocaNews