Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, organizează sâmbătă, 7 decembrie 2019, începând cu ora 18.00, cea de-a VI-a Ediție a Festivalului Național Studențesc de Colinde și Tradiții de Crăciun „Laurențiu Hodorog”.

Astfel, sâmbătă, 7 decembrie 2019, începând cu ora 18.00, vor urca pe scena Sălii de Spectacole ”Laurențiu Hodorog”, ansamblurile folclorice studențești din țară care vor reprezenta Casele de Cultură ale Studenților din țară: ”Doina Timișului” (Casa de Cultură a Studenților Timișoara), ”Doina Carpaților” (Casa de Cultură a Studenților Iași),) ”Mărțișorul” (Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca), care vor interpreta diverse tipuri de jocuri și colinde, specifice zonelor din care provin.

Totodată, vor fi invitate și două ansambluri folclorice studențești care vor reprezenta mediul universitar clujean, este vorba de Ansamblul Folcloric Studențesc ”Românașul” – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și de Ansamblul Folcloric Studențesc ”Mugurelul” – Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Ca în fiecare an, invitații noștri ne-au demonstrat că fiecare ediție a Festivalului Național Studențesc de Colinde și Tradiții de Crăciun ”Laurențiu Hodorog” este una specială, prin aportul de culoare locală, specifică zonei pe care o reprezintă, ilustrată atât de bine prin intermediul costumelor populare, măștilor autentice, cântecelor, jocurilor și interpretării artistice a personajelor devenite deja legendă în mitologia populară românească: Capra, Ursul, Dansul Căiuților, așa că vă asteptăm cu drag să trăim împreună, bucuria din pragul sărbătorilor de iarnă!

Intrarea se face pe bază de Invitație, valabilă pentru două persoane. Invitațiile se oferă în mod gratuit, în limita locurilor disponibile și se pot ridica de la Agenția de Bilete de la parterul Casei de Cultură a Studenților, program zilnic între orele 10.00-18.00, telefon 0756-668 332, precum și de la Cinematograful ”Florin Piersic”.

NapocaNews