Joi, 19 decembrie 2019, Consiliul Judeţean Cluj a omagiat, în cadrul unei ceremonii găzduite la sediul forului administrativ judeţean, eroii clujeni ai Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

În cadrul ceremoniei, preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Alin Tişe, a înmânat asociaţiilor de revoluţionari din judeţul Cluj plachete de onoare în semn de aleasă recunoştinţă şi apreciere pentru modul în care, „punând idealurile sfinte mai presus decât propria viaţă precum şi prin curajul, dăruirea şi sacrificiul de sine de care au dat dovadă, au făcut ca libertatea şi democraţia să fie reinstaurate în România”.

De asemenea, în cadrul evenimentului, preşedintele Alin Tişe a înmânat revoluţionarilor din judeţul Cluj diplome de onoare „în semn de profundă recunoştinţă pentru curajul, dăruirea şi sacrificiul de sine de care au dat dovadă pentru ca Libertatea, unul dintre cele mai înălţătoare idealuri ale românilor, să devină realitate”. În acest context, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria clujenilor care, în mod eroic, în Decembrie 1989, au plătit cu viaţa dorinţa lor de libertate şi democraţie. Aceeaşi cinstire a fost acordată şi revoluţionarilor care, pe parcursul celor trei decenii de la Revoluţie, au trecut la cele veşnice.

Totodată, în cadrul ceremoniei, preşedintele forului administrativ judeţean a exprimat, în numele comunităţii clujene, sentimentul de profundă recunoştinţă pentru toţi cei răniţi în Revoluţie precum şi pentru toţi clujenii care, prin curajul de care au dat dovadă, au contribuit la victoria Revoluţiei.

NapocaNews