Distribuie articolul

Conferinței Episcopilor Germani a ajuns la concluzia că homosexualitatea este o „formă normală de predispoziție sexuală”, „la fel de normală ca heterosexualitatea”.

Pe 5 decembrie, Conferința Episcopilor Germani a dat publicității un comunicat de presă în care afirmă că aceasta a reprezentat „o consultare a experților pe tema «Sexualitatea omului: cum trebuie ea analizată din punct de vedere științifico-teologic și evaluată din punct de vedere eclezial»”.

Consultarea, la care au participat episcopi, sexologi, teologi specializați în domeniul moralei și al dogmaticii și experți în drept canonic, a avut loc la Berlin și s-a încheiat pe 4 decembrie.

Potrivit comunicatului de presă, experții au căzut de acord că „sexualitatea umană cuprinde o dimensiune senzuală, una procreatoare și una relațională”.

De asemenea, specialiștii au fost de acord că homosexualitatea este la fel de „normală” ca heterosexualitatea, și că nici o atracție sexuală nu trebuie schimbată.

„S-a convenit de asemenea că înclinația sexuală a omului se exprimă în pubertate și presupune o orientare hetero sau homosexuală. Cele două aparțin formelor normale de predispoziție sexuală, care nu pot sau nu trebuie să fie modificate cu ajutorul unei socializări specifice”, afirmă comunicatul.

NapocaNews