Un angajat al Cimitirului Invalizilor din centrul Berlinului a descoperit că mormântul fusese deschis joi. Rămăşiţele, însă, nu au fost profanate, a declarat un oficial, potrivit BBC.

Heydrich a fost unul dintre personajele cheie care au orchestrat crimele în masă din Germania nazistă împotriva evreilor. El a prezidat Conferința de la Wannsee în ianuarie 1942, unde a fost planificată „soluția finală” a lui Hitler.

Forțele aliate de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial au decretat că mormintele unor naziști proeminenți nu trebuie marcate, pentru a împiedica simpatizanții nazişti să le transforme în sanctuare.

Un incident similar a avut loc şi în Cimitirul Nikolai din Berlin, în 2000, când un grup de stânga a deschis mormântul lui Horst Wessel. Grupul a susținut că a aruncat craniul lui Wessel în râul Spree, dar poliția a negat acest lucru, spunând că mormântul era cel al tatălui lui Wessel și nu au fost îndepărtate oase.

Heydrich, supranumit „Măcelarul”, a condus biroul principal de securitate al Reichului sub conducerea lui Heinrich Himmler. Adolf Hitler l-a numit pe Heydrich „Omul cu inima de fier”.

NapocaNews