Cum bănuia opinia publica? Rareș Bogdan vorbea despre respectarea promisiunilor electorale, într-o intervenție telefonică la România TV, moment în care Victor Ciutacu i-a spus: ”Apropo de respectat promisiuni electorale, d-le Bogdan. Astăzi am primit ca o palmă eu, personal. Mi-ați promis, vreme de câteva luni de zile, că se termină cu pensiile speciale și astăzi aflu de la dvs. că trebuie să vă mai votăm o dată și-n 2020 pentru treaba asta? Aveți proiect de lege al dlui Teodorovici de impozitare a lor. Ce vă ține?”. 

Prim-vicepreședintele PNL a răspuns că ”noi am anunțat astăzi că vom face asumare pe legea recursului compensatoriu, pe OUG 114, pe corecție, pe o mulțime de promisiuni din campanie și că, în momentul acesta, se studiază inclusiv chestiunea legată de pensiile speciale. Dacă dl Teodorovici sau altcineva a anunțat că miercuri se discută în Parlament acest lucru, nimeni nu spune… Eu n-am încredere în domniile lor că, într-adevăr, și-au schimbat atitudinea față de pensiile speciale”. 

Rareș, dar eu am încredere în tine. Mi-ai promis mie că le tai pensiile speciale” a subliniat Victor Ciutacu. ”Nu putem s-o facem de pe o zi pe alta, am venit la putere acum trei săptămâni, tot ceea ce am promis în campania electorală vom pune în aplicare, absolut tot” a răspuns Rareș Bogdan.