Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, reacționează la postarea făcută de deputatul USR Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook, unde acesta încerca să compare Nașterea Domnului Iisus Hristos cu situația unei familii netradiționale postmoderne, militând pentru adopții internaționale în cazul copiilor români proveniți din familii dezorganizate.

Patriarhia Română nu comentează declarații al căror grad de penibilitate este întrecut doar de acela al obrăzniciei provenite din incultura și ideologizarea dezonorante ale celor care le fac. A profera o blasfemie în preajma sărbătorii Crăciunului într-o țară eminamente creștină spune totul despre autorul ei”, se arată într-un mesaj transmis de Vasile Bănescu, citat de Antena3.

În prima zi de Crăciun, parlamentarul USR Iulian Bulai a postat pe pagina sa de social media un eseu în care, pornind de la o interpretare postmodernă a situației Sfintei Familii a Mântuitorului, vorbește despre soarta copiilor proveniți din familii descompuse, greu adoptabili sau deveniți victime ale traficului de ființe umane. Controversata postare a stârnit circa 3000 de comentarii până la ora publicării acestui articol. În a doua zi de Crăciun, politicianul revine cu o fotografie a ieslei cu pruncul Iisus, dintr-un lăcaș de cult catolic, cu mesajul „Mii de copii așteaptă o familie în România…Adopția este o soluție pentru ei. În țară sau în străinătate”. Deducem că miza postării anterioare era grija pentru copiii români greu adoptabili și redeschiderea adopțiilor internaționale.

NapocaNews