România ar putea produce un tren de mare viteză. Anunţul a fost făcut printr-o postare pe pagina de Facebook „România Feroviară”.

România feroviară anunţă prototipul DMU al celor de la Electroputere VFU Pascani. Acesta este format din trei vagoane şi are o capacitate de 200 de locuri.

„Astazi putem spune ca anul feroviar 2019 se incheie fabulos. In conditiile in care majoritatea constructorilor si reparatorilor de material rulant feroviar din Romania, abia mai au oameni cat pentru a tine lumina pornita noaptea, Electroputere VFU Pascani ne aduce tuturor mai devreme cadoul de Craciun.

Dupa atatea zvonuri, povesti si banuieli, avem onoarea sa va prezentam tuturor prototipul DMU al celor de la Electroputere VFU Pascani. Este un DMU din 3 vagoane cu V.max 120km/h si are la prima vedere o capacitate de transport de 200 locuri pe scaune(info neoficiala).

Testele oficiale au inceput in septembrie la CTF Faurei unde a alergat si cu 160km/h si a realizat testele de tractiune si franare. In acest moment automotorul realizeaza testele de panta in vederea autorizarii pe Predeal, incarcat cel mai probabil cu saci umpluti cu nisip, aproape sau putin peste capacitatea maxima de incarcare.

NapocaNews