La aproape un secol și jumătatate de la fondarea sa, Academia Română se aliniază trendului secolului XXI, anunțând înființarea canalului YouTube propriu. Acesta poate fi urmărit la adresa https://www.youtube.com/channel/UCuuNmYFXGSVcBHuBKG0KxcA/videos sau din pagina de web a Academiei.

Printr-un comunicat remis Basilica.ro, Academia Română semnalează publicului o nouă posibilitate de informare asupra activității sale științifice și culturale, a institutelor și centrelor sale de cercetare, precum și a Bibliotecii Academiei Române.

Între rubricile permanente care grupează informația se vor regăsi: discursurile de recepție ale membrilor titulari ai Academiei Române, declarații, interviuri cu membrii Academiei Române sau cu oaspeți de seamă din țară și din străinătate, reportaje, filme documentare, transmisii în direct din Aula Academiei Române.

Canalul Youtube al Academiei Române se adaugă celorlalte instrumente de promovare prin care este prezentată viața academică: site web, pagina de Facebook, buletinul informativ și jurnalul online al Academiei Române.

NapocaNews