Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie, va fi marcată în județul Cluj prin diferite manifestări culturale.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, dar și Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” Ciucea vor asigura miercuri, 15 ianuarie 2020, acces gratuit la toate expozițiile și evenimentele pe care le găzduiesc.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, va organiza, în Sala ,,Reduta”, începând cu ora 15.00, o întâlnire cu muzica și poezia românească. Manifestarea va include un moment folcloric, un recital de poezie și un program de romanțe.

În aceeași zi, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca va avea loc deschiderea oficială a expoziției de grafică și sculptură a artiștilor Florentina și Alexandru Mihai.

O altă instituție implicată în activitățile omagiale derulate miercuri este Teatrul de Păpuși ,,Puck”. Astfel, 12 actori ai Secției române vor susține recitaluri de poezie și proză din opera marelui poet, Mihai Eminescu, manifestările urmând să aibă loc în opt școli gimnaziale și licee din Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Dej și Gherla.

NapocaNews