Pensiile speciale merg înainte. Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul și PNL au în acest moment patru metode prin care vor încerca blocarea dublării alocațiilor de stat pentru copii. Referindu-se la dublarea alocațiilor pentru copii, proiect care acum se află pe masa președintelui Klaus Iohannis, premierul Orban a anunțat luni, în ședința de guvern, că are mai multe variante prin care să blocheze aceste majorări. El a adăugat că PNL își dorește creșterea alocațiilor pentru copii, dar o creștere sustenabilă, pentru care să existe banii necesari și care să nu fie o creștere care să creeze dezechilibre grave, atât la nivelul bugetului, cât și la nivelul diferitelor categorii de plăți sociale.

„Nu au fost prevăzute aceste sume de bani pentru a susține creșterea. PNL își dorește creșterea, dar o creștere rațională, care să fie sustenabilă, pentru care să existe banii necesari și să nu fie o creștere care să creeze grave dezechilibre, atât la nivelul bugetului, cât și la nivelul diferitelor categorii de plăți sociale sau de altă natură din sistemul public. Deci PSD, deși a dat o lege a salarizării, după aia, pentru anumite categorii, a devansat creșterea salariului, care era prevăzută să se facă etapizat, câte o pătrime între 2018 – 2022, acesta a fost stilul lor de politică, să creeze anumite avantaje care de fapt creează discriminări și îmbracă forma unor privilegii pentru unele categorii pe care au vrut să și le fidelizeze”, a spus Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL, conform Agerpres.

El a anunțat că PNL ia în calcul patru variante pentru sancționarea proiectului de lege al PSD care a trecut de Parlament privind creșterea alocațiilor.

„Noi nu putem accepta felul acesta de legiferare (n.r. – al creșterii alocațiilor). Avem patru variante posibile: fie atacarea la CCR, fie prorogarea termenului de intrare în vigoare, fie o reglementare care să prevadă, totuși, o creștere rațională a alocațiilor copiilor, care, repet, de la 1 ianuarie au crescut, tot în baza proiectului depus de PNL, fie mai avem o variantă, care ar cuprinde procedura de angajare a răspunderii”, a arătat Orban.

NapocaNews