Cel puțin două rachete au lovit, în urmă cu câteva minute, în apropierea zonei în care se găsește Ambasada SUA din Bagdad, anunță AFP. Jurnaliștii citează ”martori” ca sursă a informației.

Atacul de duminică vine după ce, cu o seară în urmă, alte rachete au avut aceeași țintă. Acesta este cel de-al 14-lea atac din ultimele două luni, în care se trage cu rachete în zone gestionate de americani, în Irak.

Atacul, arată martorii citați, ar fi avut loc la scurt timp după expirarea termenului dat de o formațiune pro-Iran trupelor locale, să se îndepărteze de locul respectiv. Grupul anti-american, Kataeb Hezbollah, avertizase forțele de securitate irakiene să „se îndepărteze” de trupele americane din bazele comune din Irak până la ora 17:00 (14.00 GMT), notează AFP.

Alte două rachete au lovit, sâmbătă seara, baza americană din Zona Verde din Bagdad. Aceasta e un perimetru securizat unde se găsește și Ambasada Statelor Unite ale Americii. (Aceeași zonă a fost atacată marți, 31 decembrie, de militanti pro-Iran.) În acelaşi timp, la mai puţin de 100 de km, două rachete Katiuşa au fost trase asupra bazei aeriene Balad, bază irakiană de mari dimensiuni în care se află soldaţi şi avioane americane, au precizat surse de securitate de la faţa locului, scrie Agerpres. Potrivit comandamentului militar irakian, nu a existat nicio victimă în urma acestor atacuri.

NapocaNews