Managementul calității serviciilor medicale reprezintă pentru Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie ”Prof. Dr. Octavian Fodor” o preocupare permanentă pentru a putea asigura pacientului o asistență medicală la cel mai înalt nivel. Astfel, suntem conștienți că profesionalismul resursei umane medicale trebuie completat cu o bază materială de înaltă performanță, armonizarea activității la nivelul tuturor structurilor, având ca obiectiv calitatea, va determina rezultatul așteptat atât de către pacienți cât și de către personalul angrenat.

Tocmai în acest scop începând cu anul 2020 institutul nostru beneficiază de dotarea cu un aparat RMN și două aparate Roentgen mobile. Achiziționarea aparatelor mai sus menționate a fost realizată din venituri proprii, printr-o strategie și o bună gestionare a resurselor existente de către întregul personal.

Astfel aparatul RMN, în valoare de 4.240.000RON, completează baza existentă (Angiograf, Computer tomograf, aparat Roentgen fix, ecografe moderne, Fibroscan) din cadrul departamentului de Radiologie și Imagistică. Astfel pacientul va beneficia de toate explorările necesare pentru stabilirea diagnosticului în cadrul institutului, fără a mai fi necesară deplasarea într-o altă unitate sanitară.

Cele două aparate Roentgen mobile, în valoare de 1.654.000RON, sunt destinate dotării Compartimentului de Endoscopie Intervențională, înlocuind un echipament vechi și cel de al doilea permițând extinderea endoscopiei intervenționale într-o nouă sală.

De asemenea până la finalul anului 2019 au mai fost achiziționate: un aparat de radioterapie (în valoare de 1.400.000 RON) cu finanțare asigurată de către Ministerul Sănatății, un aparat de sterilizare cu aburi (în valoare 684.000 RON) cu finanțare de la Consiliul Local Cluj Napoca și două mașini de spălat rufe profesionale (în valoare de 582.000 RON cu finanțare de la Consiliul Județean Cluj.

Sănătatea oamenilor este prioritară și fundamentală, astfel încât vom continua să demonstrăm, prin fapte, că investițiile în sănătate sunt cele mai importante pentru binele comunității!

Radu Ștefan