Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS care sunt consecinţele protestelor magistraţilor, după ce pensiile speciale au fost eliminate de Camera Deputaţilor.

„Oricum nu rezolvă nimic cu asta, nu le recomand să facă lucrul ăsta. Da, au spus că nu sunt de acord, că sunt nemulţumiţi, dar ar fi bine să se oprească. Politicienii spun că poporul vrea tăierea pensiilor magistraţilor. Eu nu cred că e aşa, dar o să îşi atragă şi mai mult ura opiniei publice. Nu aşa se rezolvă lucrurile!”, a mai spus fostul preşedinte al CCR.

„Oricum, legea nu este constituţională, pentru că dacă cineva ar deschide Constituţia ar vedea că era nevoie de plenul reunit al celor două Camere pentru adoptarea acestei legi. O să se ajungă la CCR şi o să se mire că le-a dat-o Curtea înapoi. Adoptarea nu s-a făcut cum scrie în Constituţie! În niciun caz nu se poate ca aceste pensii să fie eliminate de o singură Cameră. Nici măcar dacă ambele Camere s-ar fi întrunit separat şi ar fi dat acelaşi vot”, a conchis Augustin Zegrean.

NapocaNews