China a anuntat sambata extinderea cordonului sanitar impus pentru limitarea raspandirii noului coronavirus identificat initial in orasul Wuhan, masura ce are drept consecinta izolarea de restul lumii a 56 de milioane de persoane.

Cinci orase din provincia Hubei (centru) au fost adaugate celor 13 care erau deja vizate de aceasta dispozitie ce implica in special suspendarea transportului public spre si dinspre aceste aglomerari si inchiderea bretelelor de autostrada care le deservesc, relateaza AFP.

Armata chineza a desfasurat sambata medici in centrul epidemiei de pneumonie virala, al carei bilant a continuat sa creasca si care afecteaza si Europa, cu trei cazuri confirmate in Franta. Dintre acesti pacienti, cel putin doi au fost recent in China, potrivit autoritatilor sanitare franceze. Spitalizati la Paris si Bordeaux (sud-vest), pacientii se afla internati in conditii de izolare. Pe langa tarile asiatice deja afectate, in special Japonia si Thailanda, a fost raportat un al doilea caz in Statele Unite.