Clujul mai are nevoie de un mall pentru a face faţă expansiunii puternice a oraşului, a declarat Laura Bencze, account director al companiei de consultanţă imobiliară CBRE, la ZF Live.

„Piaţa din Cluj mai are loc de un mall în acest moment. Vorbim despre un oraş foarte mare. Statisticile de 350.000 de locuitori nu-i dau dreptate. Sunt peste 500.000 de locuitori acolo. Se lucrează foarte mult, există o dorinţă mare de consum şi are de unde susţine pe termen lung un al treilea mare centru comercial“.

Ea a subliniat că nu doar Cluj-Napoca, ci întreg judeţul este în expansiune, alături de cele din jur, sunt judeţe prospere. „Clujul poate ajunge în următorii ani la un milion de locuitori“, a spus Laura Bencze. În Bucureşti un nou mall alături de cele 10 deja existente ar fi o misiune mai dificilă.

„Este greu să mai deschizi în Bucureşti un mall în afară de centre comerciale de proximitate. Un centru foarte mare ar însemna să ia din cota de piaţă a mallurilor deja existente pe piaţă“, consideră Laura Bencze.

Cel mai mare dezvoltator român de centre comerciale are în plan să dezvolte la Romexpo un megaproiect care va include pe lângă o zonă de birouri, hotel şi rezidenţial, şi un mall în cel mai mare proiect imobiliar realizat vreodată în România.

Proprietarii rețelei de hipermarketuri Cora din România au solicitat Primăriei Cluj-Napoca aprobarea pentru ridicarea unei clădiri de 40 de etaje, cu mall, spații office și structură de cazare hotelieră. Ca beneficiar al proiectului de lângă actualul magazin apare societatea Cluj-Napoca Estate, controlată de companiile Delparro și Melfort, care dețin lanțul rețeaua Cora.

NapocaNews