Cunoscutul prof. preot greco-catolic din Cluj Ioan M. Bota, prelat papal, a fost aniversat sâmbătă, 18 ianuarie, la împlinirea vârstei de 100 de ani.

Este vorba despre părintele profesor doctor Ioan M. Bota, prelat papal, fost deținut politic și remarcabil istoric, care a fost profesor la facultatea de teologie greco-catolică.

Aniversarea a avut loc la Catedrala Greco-Catolică din Piața Cipariu în prezența unor distinși invitați, a Episcopului Florentin Crihălmeanu și a numeroși preoți, care l-au avut pe părintele Ioan Bota profesor și îndrumător.

Acad. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române a subliniat dârzenia și voința istoricului în promovarea ideilor sale istoriografice.

Centenarul preot profesor a primit o diplomă aniversară din partea primarului Emil Boc, transmisă de I. Țene, șeful Biroului Învățământ, cultură, culte din cadrul Primăriei clujene.

La final, artiști maramureșeni au prezentat un frumos program artistic.

Programul a debutat la ora 9.00 prin celebrarea Sfintei Liturghii Arhierești, iar de la ora 11.00, în Aula „Cardinal Iuliu Hossu”, a avut loc lansarea cărții „Școala Ardeleană” scrisă de sărbătorit și un program artistic.

Părintele Ioan Bota a publicat 35 de cărți de teologie, educație și istorie.Este autorul unei Istorii a Românilor.

S-a transmis și un mesaj din partea Papei Francisc.

Despre preotul profesor a vorbit și Horea Șulea, primarul din Florești, comună unde locuiește Ioan M. Bota.

NapocaNews