Avocatul Peter Costea, activist creștin pro-Familie și candidat independent la alegerile europarlamentare, a semnalat luni pe pagina lui de social media votarea în P.E. pe 18 decembrie a unei rezoluții care condamnă Polonia, țară de veche tradiție catolică, pentru inițiativa mai multor primării de orașe care s-au declarat „zone libere de propaganda homosexuală”. Formularea face aluzie la declararea primelor „zone libere de comunism” la sfârșitul celui de-al optulea deceniu al secolului trecut.

În afară de atacarea și discreditarea acestor decizii democratice adoptate pe plan local în Polonia, rezoluția Parlamentului European viza colateral și România, criticând Referendumul despre Căsătorie din octombrie 2018, cu pretenția că a generat „discriminare și violență împotriva” minorităților sexuale, precum și „restrângerea definiției familiei în România”, de ca și cum definiția acesteia ar fi fost vreodată mai amplă, iar Referendumul ar fi țintit să o diminueze.

Aproape toți politicienii români, din toate partidele, au votat această rezoluție împotriva Poloniei, dar și împotriva intereselor României. Băsescu, Blaga, Bogdan, Bușoi, Mureșan, Nistor, Botoș, Cioloș, Ghinea, Pîslaru, Ștefănuță, Strugariu, Tudorache, Borzan, Nica și Tudose au dat mână cu mână pentru a vota controversata rezoluție, după care Blaga, Bogdan, Bușoi și Nistor s-au răzgândit. Toți europarlamentarii USR au votat și ei la comanda grupului Renew Europe al lui Emmanuel Macron, din care fac parte.

NapocaNews