În sunet de cimpoi și agitând drapelul britanic Union Jack, mai mulți eurodeputați britanici din Partidul Brexit au părăsit vineri definitiv Parlamentul European, într-o punere în scenă atent orchestrată, relatează AFP, citată de Agerpres.

În fața camerelor de filmat, deputații britanici, printre care Ann Widdecombe, Rupert Lowe și Claire Fox, au pozat în fața clădirii parlamentului, purtând un banner pe care scria „Brexodus Express”.

Liderul lor Nigel Farage și-a făcut bagajele încă de miercuri seară, după votul istoric prin care eurodeputații au aprobat acordul de retragere a Marii Britanii din UE, la trei ani și jumătate de la referendumul din 2016.

„Goodbye! Nu vom reveni”, a spus Ann Widdecombe, înainte ca mica delegație să urce în taxiuri, îndreptându-se spre gara de unde urmau să ia trenul Eurostar cu destinația Londra.

„Dacă credeți în democrație, urmați-ne exemplul”, a spus Rupert Lowe. ‘Ne readucem acasă suveranitatea. „Este ceea ce vrea poporul britanic”, a continuat el, declarându-se „încântat” să revină acasă.

NapocaNews